Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Dip Boyası Nasıl Yapılır

Boyalı saçlardaki zarafetin devamlılığına önem verenler, “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusuna yanıt ararlar. Saç boyama, her yaşta bakımlı ve güzel görünmek isteyenler tarafından sıkça tercih edilir. Saçların ana rengi, saçın uzamasına bağlı değişir ve farklı bir görünüm ortaya koyar. Gerek kuaför salonları ve güzellik merkezlerinde gerekse evde gerçekleştirilen boya işleminden bir süre sonra, dipten uzayan saçlar kendi rengini belli eder. Dip boyası zamanının geldiğini gösterir. Boyalı saçların göz alıcı güzelliğini sürdürmesi ise “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusuna cevap arama ihtiyacını da beraberinde getirir.

Dip boyası gelen saçların bakımlı, ışıltılı ve estetik bir duruş sergileyen saçların varlığını koruyacak püf noktalarını öğrenmek için Atrium Paris Kuaför tarafından hazırlanan “Dip boyası nasıl yapılır?” konulu detaylı rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Evde Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Boyalar ile yapay olarak renklendirilen saç telleri uzarken, diplerde istenmeyen bir görüntü oluşur. Bu bakımdan “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusunu araştıranlar, detaylara hakim olmak ister. Ayda ortalama 3-4 cm uzayan saçların dibinde, doğal renk pigmentleri kendini gösterir. Ortaya çıkan görüntü ise boyalı saçlara sahip olanları, “Evde dip boyası nasıl yapılır?” konusunda çözüm arayışına iter. Çünkü; uzayan saç diplerinin, boyalı kısımdaki saç telleriyle aynı renkte olmasını isterler.

Ombreli, röfleli, platin, küllü ve “Evde sarı dip boyası nasıl yapılır? sorularını araştıranlar, içeriğimizin devamından kapsamlı bilgi alabilir.

Ombreli Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Saçların hasar görme olasılığına karşın tedbirli olmak isteyenler, “Ombreli saça dip boyası nasıl yapılır? sorusuna, yanıt bulma çabasındadır. Böylece doğal saç kaybının minimum seviyeye indirilmesi kolaylaşır. Ombreli saçları ile tarzında fark yaratmaktan hoşlananlar açısından “Dip boyası nasıl yapılır?” konusu oldukça önemlidir. Ombre kullanıcılarına yaklaşık 6 aylık bir bekleme süresi önerilir. Ancak zorunlu hallerde 4 ay sonra, dip boya yapılabilir.

Küllü kumral, ombre dip rengi seçiminde sık karşılaşılan renklerden biridir. Ancak saç boyarken ana malzemenin tek kullanımına karşın, saçlarda turunculaşma görülebilir. Bu nedenle ombreli saça küllü kumral tonlarında “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusuna verilebilecek yanıt, turuncu azaltıcı mavi saç boyası eklemek şeklindedir.

Röfleli Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Işıltı ve gölge teknikleriyle yapılan röfle, modası geçmeyen bir işlemdir. Klasik ya da cilalı yöntemlerin hâkim olduğu röfle sayesinde sağlıklı, hacimli ve parlak görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Kısa ya da uzun fark etmeksizin, röfleli saçlarıyla ışıltısına ışıltı katanlar, “Röfleli saça dip boyası nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak eder. Modern stilin zarafetini yansıtmaktan hoşlananlar, “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusunun yanıtıyla birlikte, dip boyasını kolayca yenileyebilir. 

Röfleli saçların dip boyasını yaparken, boyalı kısımlara taşırmamaya özen göstermeniz önemlidir. Eğer saç tellerini dip boyası ile kapatırsanız, röfleli saçın kullanım ömrü kısalır. Uç kısımların boyanması gerekmediği için yeni boya hazırlanmasına gerek yoktur. Doğru uygulamanın ardından dip boyası yapılmış röfleli saçları, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Küllü Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Kadın, erkek fark etmeksizin pek çok kullanıcının yaşam kalitesini ve özgüvenini artıran saç boyama işlemi, “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusunu beraberinde getirir. Grinin tonlarını barındıran küllü saç boyaları, beyaz saçı fazla olanlar ya da boyalı saçlarını uzun süre kullanmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği renklerden biridir. Saçlarında beyaz olmasa bile genç ve dinamik yapısını, olgun bir görünümle taçlandırmak isteyenler için de tarz yaratan bir renk seçimdir.

Özellikle koyu ya da sarı tonlarda saç rengine sahip olanların, dip boya yapma ihtiyacı daha sıktır. Bu nedenle “Küllü dip boyası nasıl yapılır?” hakkındaki bilgilere, ulaşmak isterler. Dilerseniz, küllü boya alternatiflerini tercih ederek hem röfleli saçlarınızın dip boya işlemini gerçekleştirebilir hem de balyajlama işlemini yaparak cilalayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde röfleli saçlara “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını alanlar, tek işlemle iki iki farklı deneyim yaşayabilir.

Platin Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır?

En açık sarı olarak da bilinen platin renkli saçlara “Dip boyası nasıl yapılır?” sorusu, önemli bir araştırma konusudur. Modern ve canlı görünümüyle dikkatleri üzerine çeken platin tonlar, güzellik tutkunlarının favorisi olmakla birlikte iddialıdır. Saç diplerini hızlıca belirgin hale getiren platin rengi kullananlar, “Platin saça dip boyası nasıl yapılır?” hakkındaki detaylar da yakından ilgilenir.

Diplerin koyu olması durumunda, açıcı kullanma ihtiyacı doğar. Dip boyama sırasında, sarı boyalı kısımlara bulaştırmadan uygulama yapılır. Yoksa mavileşme, grileşme ve turunculaşma gibi problemler ortaya çıkar. Göz alıcı ve metalik görünümüyle öne çıkan platin saça dip boyası yaptırmak isterseniz, saçlarınızı, uzman ve deneyimli ekibiyle profesyonel hizmet veren Atrium Paris Kuaför’e emanet edebilirsiniz.

Sarı Dip Boyası Nasıl Yapılır?

“Sarı dip boyası nasıl yapılır?” sorusuna açıklık getirmeden önce, sonu .1 ile biten boyaların küllülük (Grilik) içerdiğini belirtmek gerekir. Sarı dip boyası hakkında bilmeniz gereken bir diğer ayrıntı ise 10 ve üzeri numaralarda üretilen boyaların fazla açıcı içerdiğidir. Bu da dipten gelen ana saç renginin koyu olması durumunda, turunculaşma sorununu artırır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmak istemeyenler ve “Dip boyası nasıl yapılır?” konusuna hâkim olanlar; hazırladıkları boyanın içerisine, turunculuğu azaltan mavi boyadan nohut büyüklüğünde katabilir.

Eğer saç boyama ve dip boyası uygulamalarında yeniyseniz, sarı tonlarda dip boyası içerisine; bir tatlı kaşığı kadar saç kremi ve bir yemek kaşığı miktarınca da su ekleyebilirsiniz. “Dip boyası nasıl yapılır?” sorularına yanıt ararken aynı zamanda uygulama aşamalarında henüz tecrübe sahibi değilseniz, Atrium Paris Kuaför hizmet kalitesiyle tanışmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Dip Boyası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Her rengin, dip boya gelme süresi farklıdır. Ortalama 3 ila 5 hafta ideal olmakla birlikte, en erken uygulamanın 21 gün sonra, bazı renklendirme işlemlerinde ise 6 ila 8 aya kadar dip boya yapmadan kullanma ömrü olabilir. “Dip boyası nasıl yapılır?” hakkında edindiğiniz bilgiler ışığında uygulama yaparken dikkat etmeniz tavsiye edilen belli başlı hususlar ise şunlardır:

  • Öncelikli olarak boya alerjisinin olup olmadığı test edilmelidir. Kimyasallara karşı reaksiyon riskinin olması durumunda ise amonyak içermeyen natürel boyaları tercih etmeniz önemle tavsiye edilir.
  • İşlem sürecinde, saç derisinin tahriş olmaması için dip boyayı saçlarınızı yıkamadan, yani kirliyken uygulamaya özen gösteriniz.
  • Uygulamanın etkili olabilmesi için diplerden uzayan saçın, doğal çıkış rengi belirlenir.
  • Boyalı kısmın renk tespitinde, saç renk kitapçığı (Katalog) kullanılır. Böylece boyanmış saçın hem ana hem de yansıma rengi tespit edilir.
  • Saç tellerinin orta bölümündeki boynuzsulaşmış sağlıklı kısımların ve saç diplerini oluşturan yumuşak, yani uçları tam boynuzsulaşmamış farklı yapıdaki saç tellerinin de renk tespiti yapılır.
  • Bir başın saç kalitesi, kısımlara göre değişkenlik gösterebilir. Uçların, diplere nazaran daha gözenekli olması, boyaya vereceği tepkiyi etkiler. Bu nedenle uçların ve uzun yerlerin, dipteki renge uydurulması gerekir.
  • Önceden boyalı kısımların solan renginde canlandırma yapılacağı için dip boya rengini, buna göre belirleyebilirsiniz.
  • “Dip boyası nasıl yapılır?” hakkında öğrendiklerinize göre uygulama yaparken önce boyasız dip kısımların, en dibini boyamanız gerekir.
  • Hat çizgisi oluşmasını engellemek için boyalı kısma taşırma yapılmaması önerilir.
  • Bekleme süresinin ardından solmuş uç kısımlar, dip renge dengelenecek şekilde boyanır. Bunun için düşük yoğunlukta H2O2 ya da yalnızca sulandırılarak hazırlanan boya kullanılır.
  • Daha önce boyanan saç telleri biraz yıpranmış olacağından, deformasyon riskini azaltmak için mümkün olduğunca, fazla H2O2 ilavesinden kaçınılması tavsiye edilir.

“Dip boyası nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştıranlar, işlem sırasında yukarıda listelenen püf noktalarını da dikkate alarak etkili ve pratik uygulamalar gerçekleştirebilir.

Siz de saçınızın ana rengiyle ve kullandığınız boyanın tonlarıyla birebir uyumlu dip boyası yapmak isterseniz, Atrium Paris Kuaför rehberliğinde “Dip boyası nasıl yapılır?” konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz, güzellik ve bakım uygulamalarını Atrium Paris Kuaför’ün profesyonel hizmet ayrıcalıklarından yararlanarak yaptırabilir, arzu ettiğiniz şıklığa kavuşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

telefon whatsapp whatsapp telefon

© 2019 Atrium Paris Kuaför