Saç kaynak çeşitleri iki ana kategorisi vardır; çıkarılabilir ve yarı-kalıcı saç eklentileri. İkisi arasındaki fark şudur; çıkarılabilir olanı, istediğin zaman çıkabilirsiniz, yarı kalıcı olanları ise birkaç haftada veya ayda bir hareket ettirmek için profesyonellere ihtiyaç duyarsınız.
Çıkarılabilir olanlar, çıt çıt, postiş gibi pratik aksesuarlardır ve stilistinizden ya da online bir satış merkezinden satın alınabilir, ancak herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymazlar. Bu türlerde, doğal görünümlü bir karışım için stilistinizin, onları saçınıza göre kesmesi önerilir. Bunun dışında kullanılmak için her zaman hazırdırlar. İşte belli başlı saç kaynak şekilleri:
Bant Saç Kaynakları
Bant saç kaynaklarında 5-10 cm genişliğinde bir atkı saç, sıralar halinde dizilidir. Atkılar, bantla yapıştırma veya dikişli / örgülü yöntem kullanılarak uygulanabilir. Uygulaması kolaydır, işlemden sonra bağlar saçta tamamen düz bir şekilde durur ve saçların üst katmanları ile kaplanır. Bağlantı noktaları algılanmaz ve pürüzsüz hale gelir.
Boncuk Saç Kaynakları
Bu tür saç kaynakları için eklenti saçlar, özel bir pense ve minik halkalar ile doğal saçınıza eklenir. Bağlantılar çok küçüktür ve saçların üst katmanları ile kaplıdır. Bu yöntem bant yönteminden biraz daha fazla zaman alır, ancak her bir bakım arasında biraz daha uzun kullanılabilir.
Keratin Saç Kaynakları
Saç uzatma ucuna eklenen keratin bağdır, bu bağ uygulama aleti ile eriyene kadar katıdır. Stilist, saç eklentilerinin eşit küçük bir saç bölümünü alır ve keratini bağlantı noktasına yerleştirir; ancak boncuk koymak yerine 1-2 dakika doğrudan saçınızda erimesi beklenir. Bir kez kuruyunca, bağ tutkal gibi çok güçlüdür ve 4 aya kadar kalıcıdır.
Mikro Saç Kaynak
Mikro görünmez saç kaynak şekli, keratin saç kaynağı gibidir, farklı olarak mikro ölçekte saç tutamları kullanılarak ve saçın rengini alan özel bir jel yapıştırıcı kullanılarak uygulanır. Bu nedenle kaynak noktaları belli olmaz, saç tel tel taranabilir, doğal saçınızla bütünleşir, ayırt edilmesi zordur.
Saç Arasına Renkli Kaynak başlıklı bir önceki yazımızı inceleyebilirsiniz.